Test Fixtures and Software

Széchenyi

a kedvezményezett neve: PCB - Test Műszergyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

a projekt címe: PCB-Test Kft kapacitásbővítése eszközbeszerzéssel

a szerződött támogatás összege: 13.410.000,- forint

a támogatás mértéke: 45%

a projekt tartalmának bemutatása: A projekt során 1 db Datron M7 CNC marógép gép kerül beszerzésre, mely 20% gyártókapacitás bővítést eredményez. A beruházás nettó értéke 29.800.000,-Ft.

a projekt tényleges befejezési dátuma: 2016.05.05.

projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00974

Széchenyi PDF

Sajtóközlemény

Innovatív technológia beszerzése a PCB-TEST Kft.-nél

Európai Uniós forrás segítségével innovatív technológia beszerzésére került sor a PCB-TEST Kft. zalaegerszegi székhelyén, a GINOP-2.1.8-17-2018-02729 pályázat keretén belül. A Széchenyi 2020 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén című pályázati kiírására benyújtott projekt 14,73 millió Forint támogatásban részesült.

A PCB-Test Kft.-t 2008. márciusában alapították, azzal a céllal, hogy kihasználva a piaci tendenciákat, az elektonikai alkatrész-gyártó ipar számára egyedi műszereket gyártsanak. A vállalkozás tulajdonosai és ügyvezetői Hubertus Kaspar von Reitzenstein Gathmenn valamint Konkoli Tamás. A Kft. a működés kezdeti éveiben a Zalaegerszeg, Gébárti utca 109. szám alatti telephelyen végezte tevékenységét, majd 2012-től egy lehetőséget kihasználva, nagyobb térbe helyezte át bázisát. A Fészek utca 4. szám alatti ingatlan minden szempontból kielégíti a vállalkozás igényeit, mind gyártás, mind az adminisztráció itt zajlik, ez a vállalkozás központi ügyintézésének a helyszíne is.

A vállalkozás számára a termékfejlesztéshez és gyártáshoz rendelkezésre áll CNC megmunkálógép, huzalozó gépek, elavult huzalellenőrző gépek, szerszámgépek, asztali számítógépek, tervezői munkaállomások, nyomtató, tervezeő szoftver, Eurosolid stresszmérő szoftver. Mindezen technológia és felkészültség segítségével a vállalkozás vállalja a megbízó által rendelkezésre bocsátott NYÁK-adatok alapján (NYÁK – nyomtatott áramkör) a mérőműszer tervezését, gyártását, összeszerelését, szállítását és értékesítését.

A kedvezményezett neve: PCB-TEST Kft

A projekt címe: Innovatív technológia beszerzése a PCB-TEST Kft.-nél
Megvalósítás helyszíne: 8900 Zalaegerszeg, Fészek u. 4.
A beruházás megvalósításának ideje: 2019.01.15 – 2019.08.12.
Beruházás összköltsége: 29.450.055 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 14.725.027 Ft
Támogatás mértéke: 50%

Beruházás rövid bemutatása:

A multinacionális vállalkozásokat folyamatos termékfejlesztés és innováció jellemzi. A vállalkozás az új típusok gyártásához felmerülő folyamatos igények kielégítése, fejlesztés megvalósítása és minőség tartása, javítása és a hatékonyság fokozása érdekében, a projekt keretében innovatív technológia beszerzését valósította meg.

A projekt keretében a vállalkozás 2 új gyártó gépet és 2 típusú szoftvert adoptált a termelési folyamatok fejlesztése érdekében. A beruházás keretében 1 db MAX 8 huzalellenőrző gép, 10 db AutoCAD LT szoftver, 3 db PrimCam 3x szoftver és 1 db Mikroszkóp beszerzése valósult meg. Az eszközök és szoftverek üzembe helyezése megtörtént. A projekt hozzájárult a vállalkozás sikerességének, piaci szerepének javításához, piaci elsőség megszerzéséhez.

A beszerzett eszközöknek köszönhetően a piacon való ismertség emelkedett, a kapacitás bővült, a minőség javult. A termelés kibővítésével a jövedelmezőség és az értékesítési mutatók is javultak.

További információ kérhető:
Konkoli Tamás
info@pcb-test.com
+49 162 4269645

What our customers say about us: